Το Εθνικό Μονοπάτι O22 συνδέει την Αθήνα με τον Παρνασσό, περνώντας από όλα τα ενδιάμεσα βουνά.
Διασχίζει την Πάρνηθα από τη Χούνη και το διάσελο του Πανός, διατρέχει το οροπέδιο των Σκούρτων, περνά από τις κορυφογραμμές της Πάστρας και του Κιθαιρώνα και κατεβαίνει στη Λιβαδόστρα.

Από την Λιβαδόστρα ανεβαίνει στο οροπέδιο της Ξηρονομής με ένα ελάχιστα σαφές μονοπάτι, φτάνει στο Νεοχώρι και την Άσκρη και δρασκελίζει το Ζαγαρά και τον κυρίως Ελικώνα. Μετά τη μονή Οσίου Λουκά φτάνει στο Δίστομο και κάνει ένα μεγάλο διασκελισμό πάνω από την Κίρφη. Φτάνει στο Ζεμενό και από εκεί στον Κούβελο (εδώ φτάνει και η μία από τις δύο παραλλαγές του, που ξεκινά από μονή Ιερουσαλήμ). Από τον Κούβελο ανεβαίνει στα ψηλά του Παρνασσού από τις τρομακτικές Σιδηρόπορτες, διατρέχει την κορυφογραμμή του Γεροντόβραχου και κατεβαίνει στο καταφύγιο Σαραντάρι. Από εδώ κατηφορίζει προς τον Πάνω και μετά τον Κάτω Πολύδροσο και ξανανηφορίζει προς την Αγόριανη, όπου συναντά το Ε4 και ολοκληρώνεται.

Το Μονοπάτι χρίζει αλλαγών για την ομαλή διεξαγωγή με την έννοια πεζοπορία, υπάρχουν σημεία τα οποία είναι δύσκολο να περπατηθούν ειδικά όταν κάποιος επιχηρεί να το περπατήσει ολόκληρο.


ΚΙΘΑΙΡΩΝΑΣ-ΠΑΣΤΡΑ-ΠΑΡΝΗΘΑ (4 μέρες)


 1. Θρακομακεδόνες(Τελεφερικ)-Μπάφι
 2. Μπάφι-Σκούρτα
 3. Σκούρτα-Καταφύγιο Κιθαιρώνα(χρίζει έρευνα για διαμονή στο ενδιάμεσο οπότε να βγει 5 μέρες)
 4. Καταφύγιο Κιθαιρώνα-Λιβαδόστρα

ΕΛΙΚΩΝΑΣ (6 μέρες)


 1. Λιβαδόστρα-Νεοχώρι &Άσκρη
 2. Νεοχώρι &Άσκρη-Ευαγγελίστρια
 3. Ευαγγελίστρια-Αγία Άννα
 4. Αγία Άννα-Ελικώνας
 5. Ελικώνας-Κυριάκι
 6. Κυριάκι-Δίστομο

ΠΑΡΝΑΣΣΟΣ (4 μέρες)

 1. Δίστομο-Ζεμενό σε αυτό το σημείο το Delphi Way θα πρέπει από το Ζεμενό να  προσεγγίσει την Αράχωβα από ΒΑ. Στη συνέχεια να βγει στο Λιβάδι από τον Σταυρό και να ακουμπήσει το Ε4 στο Αρχαίο Μονοπάτι.
 2. Αράχωβα-Δελφοί (2 μέρες)
 3. Ζεμενό-Καταφύγιο Μ. Δέφνερ (συνέχεια του Ο22)
 4. Καταφύγιο Μ. Δέφνερ-Πολύδροσο
 5. Πολύδροσο-Αγόριανη