Λυπούμαστε, οι εγγραφές έχουν λήξει.

Το φαράγγι του Νηλέα βρίσκεται στη βόρεια Εύβοια, κοντά στο χωριό της Αγίας Άννας. Στην ουσία πρόκειται για μεγάλο ποταμό του νησιού, με την ανάρτηση να έχει υλικό από το στενό κομμάτι του, που έχει μήκος 200 μέτρα περίπου. Το ποτάμι πηγάζει από το Ξηρό όρος και χύνεται στο Αιγαίο. Το στενό σημείο ονομάζεται και φαράγγι "Μπολοβίναινας", από μία κοπέλα που την περίοδο της τουρκοκρατίας έπεσε από τα βράχια στο φαράγγι για να γλιτώσει από τους Τούρκους. Για την πρόσβαση στο φαράγγι από την Αγία Άννα πηγαίνουμε προς Παλαιόβρυση και έπειτα συνεχίζουμε σε χωματόδρομο. Μετά από 10 λεπτά αφήνουμε το αμάξι και περπατάμε για άλλα 20 λεπτά σε καλά σηματοδοτημένο μονοπάτι. Στα στενά του φαραγγιού υπάρχει και σπήλαιο, όπου κρύβονταν οι κάτοικοι στην τουρκοκρατία.


  • Ημερομηνία: 21/6/2020 07:00 - 21/6/2020 22:00
  • Τοποθεσία Νηλέας, Εύβοια, Ελλάδα (Χάρτης)

Περιγραφή

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ
Β.Δ.:1,ΑΠΟΣΤΑΣΗ: 6χλμ, Υ.Δ.:340μ, ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΠΟΡΕΙΑΣ ΜΕ ΣΤΑΣΕΙΣ: ΕΚΤΙΜΗΣΗ 4,5 ΩΡΕΣ

ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ
Μποτάκια πεζοπορίας και παπούτσια ποταμού εαν υπάρχουν,μαγιό(το βούτηγμα στο νερό είναι αναπόφευκτο),προσωπικό φαρμακείο,1,5 λίτρο νερό,μπατόν,καπέλο,γυαλιά ηλίου,αντιλιακό,σνακ(τοστ,ξηρούς καρπούς,αποξηραμένα σύκα,μπανάνα,παστέλι).

Αναλυτικότερα:

Τι χρειαζόμαστε την Κυριακή στο φαράγγι του Νηλέα...
Όλη την διαδρομή θα την κάνουμε με παπούτσια ποταμού ή με το αθλητικό παπούτσι(όπως αναφέρουμε θα βραχούμε αναγκαστικά).
Χρειαζόμαστε επίσης σνακ και προσωπικό φαρμακείο(Δείτε πως να το εξοπλίσετε ΕΔΩ ) και νερό 1,5λίτρο.
Το σνακ και το φαρμακείο καλό είναι να τα βάλετε σε πλαστικές τσάντες γιατί πολύ πιθανόν να βραχεί το σακίδιό σας.
Συμβουλή:Υπάρχει σίγουρα ένα σημείο το οποίο θα κολυμπήσουμε για να περάσουμε,μπορείτε να έχετε και μια σακούλα πιο μεγάλη για να βάλετε το σακίδιο μέσα στο σημείο αυτό.
Οι άντρες περπατάνε με μαγιό και οι γυναίκες μπορούν να φοράνε ένα κολάν.
Φροντίστε να έχετε μια σακούλα επίσης μεγάλη για να βάλετε τα βρεγμένα μέσα στο λεωφορείο όταν τελειώσουμε,υπολογίστε ότι μπορεί να βρέξετε και το σακίδιο.

Ευκαιρία για τους αρχάριους με χαμηλό επίπεδο φυσικής κατάστασης να ζήσουν αυτή την εμπειρία.

Πάντα 2ο ρουχισμό καθαρό για το λεωφορείο(μένουν στο λεωφορείο)

ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ
1)Εθν. Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης 7:00

2)Φιλαδέλφεια Στάση Renault 7:20

3)Άγιο Στέφανο 07:25

4)Σχηματάρι 8:10

Φόρμα συμμετοχής ΕΔΩ

Κόστος συμμετοχής 25

Κόστος συμμετοχής 25 ευρω(εαν αλλάξουν τα μέτρα στα παλαιά δεδομένα η τιμή θα διαμορφωθεί στα 20€)Πληροφορίες 6977 423 738 Ηλιάδης Τάσος