Λυπούμαστε, οι εγγραφές έχουν λήξει.

Ένα ποθητό τριήμερο για όλους τους πεζοπόρους! Ελάτε να σας περπατήσουμε στον Όλυμπο!


  • Ημερομηνία: 2/9/2023 06:15 - 4/9/2023 22:00
  • Τοποθεσία Όλυμπος, Greece (Χάρτης)

Περιγραφή

Ημέρα 1η Σαββάτο 2\9
Αναχώρηση το πρωί στις 06:30 από την Αθήνα με προορισμό την τοποθεσία Γκορτσιά. Άφιξη στη δασική θέση Πετρόστρουγκα μετά από περίπου 5,5 ώρες και ξεκινάμε το τριήμερο πεζοπορικό μας trekking με προορισμό το πρώτο μας καταφύγιο στην θέση Πετρόστρουγκα. Η βλάστηση είναι πανέμορφη και η διαδρομή μας γίνεται υπό την σκέπη τεράστιων ρόμπολων.

Στοιχεία Διαδρομής

Μήκος συνολικής διαδρομής ≈ 5,5χλμ.
Υψομετρική Διαφορά ≈ 855μ

Διάρκεια πεζοπορίας ≈ 4 ώρες με τις στάσεις.

Τακτοποίηση στο καταφύγιο και γεύμα.


Ημέρα 2η Κυριακή 3\9
Παίρνουμε νωρίς το πρωινό μας για να αποφύγουμε την πολύωρη έκθεση στην ζέστη και στον έντονο ήλιο στα αλπικά πεδία. Προορισμός μας το δεύτερο καταφύγιο στο οροπέδιο των Μουσών "Γιώσος Αποστολίδης" υψομ. 1700μ. Περίπου τα πρώτα δύο χιλιόμετρα εξακολουθούν και είναι σε δασωμένο πεδίο, τα υπόλοιπα χιλιόμετρα θα πραγματοποιηθούν σε αλπικό. Εδώ οι εικόνες  αρχίζουν να εξαργυρώνουν και να ξαλαφρώνουν τα χιλιόμετρα που θα έχουμε στα πόδια μας (Θέση Σκούρτα). Άφιξη στο καταφύγιο, τακτοποίηση, γεύμα και ξεκούραση.

Στοιχεία Διαδρομής

Μήκος συνολικής διαδρομής ≈ 6χλμ.
Υψομετρική Διαφορά ≈ 766μ
Διάρκεια πεζοπορίας ≈ 5 ώρες με τις στάσεις.



Την δεύτερη ημέρα υπάρχει αρκετός χρόνος... υπάρχει η δυνατότητα όποιος θέλει να κάνουμε μια ακόμα μικρή πεζοπορία έως την κορυφή του Πρ. Ηλία υψόμ. 1788μ. Θα απολαύσουμε το καλοκαιρινό δειλινό και την θέα του οροπεδίου και όχι μόνο. Θεωρείται το ξωκλήσι με το μεγαλύτερο υψόμετρο στα Βαλκάνια. 

Στοιχεία Διαδρομής

Μήκος συνολικής διαδρομής ≈ 2χλμ.
Υψομετρική Διαφορά ≈ 90μ


Ημέρα 3η Δευτέρα 4\9

Απολαμβάνουμε το πρωινό μας στο καταφύγιο και ετοιμαζόμαστε για αναχώρηση. Επιλέξαμε να σας οδηγήσουμε σε όλη την κλασσική διαδρομή του Ολύμπου...έτσι η επιστροφή μας θα έχει κατάληξη στα Πριόνια. Ξεκινάμε από το καταφύγιο και περνώντας κάτω από το Θρόνο του Δία και το άγρυπνο βλέμμα του θα προσεγγίσουμε τα Ζωνάρια όπου εκεί στην ουσία ξεκινάει και η κατάβασή μας. Στην συνέχεια μετά από 4χλμ προσεγγίζουμε το καταφύγιο του Ζολώτα όπου θα πάρουμε μια καλή ανάσα και θα δροσιστούμε. Η κατάβαση συνεχίζεται σε ένα όμορφο φυσικό περιβάλλον με τις πηγές του Ενιππέα να πρωταγωνιστούν λίγο πριν τον τελικό μας προορισμό...τα Πριόνια.

Στοιχεία Διαδρομής

Μήκος συνολικής διαδρομής ≈ 9χλμ.
Υψομετρική Διαφορά (Κατάβαση) ≈ 1700μ

Διάρκεια πεζοπορίας ≈ 5 ώρες με τις στάσεις.


Ας δούμε όμως τι εξοπλισμό χρειαζόμαστε και πώς θα πρέπει να λειτουργήσουμε σε αυτό το βουνό χωρίς να κουραστούμε παραπάνω απ' ότι πρέπει. Φυσικά και θα υπάρχει κούραση αλλά όλα θέλουν τον τρόπο τους!

Τα μονοπάτια του Ολύμπου και συγκεκριμένα αυτά τα οποία θα χρησιμοποιήσουμε είναι άκρως πεζοπορικά και καλοσημαδεμένα, αν και αυτό δεν μας πολύ ενδιαφέρει μιας και θα κινηθούμε στο πλαίσιο της ομάδας. Δεν υπάρχουν εκτεθειμένα σημεία.

Οι διαδρομές είναι ιδανικές για αρχάριους στην πεζοπορία αλλά κάνουν κάποια άλλη δραστηριότητα και έχουν μια καλή σχετικά φυσική κατάσταση και φυσικά τον ανάλογο εξοπλισμό.

Ο εξοπλισμός που πρέπει να έχετε μαζί σας σε αυτή την εξόρμηση είναι το Α και το Ω, πρώτον για να έχετε οι ίδιοι μια ευχάριστη εμπειρία, δεύτερον για να μην δημιουργήσετε πρόβλημα στους συνοδοιπόρους σας με την έλλειψη του απαιτούμενου εξοπλισμού και τρίτον είναι η αρχή για να αλλάξετε επίπεδο, που σημαίνει επιπλέον προορισμοί με διαφορετική προσέγγιση και μεγαλύτερες συγκινήσεις/εμπειρίες. Έχουμε έρθει σε επαφή με την εταιρεία Alamein Outdoor για τον εξοπλισμό της συγκεκριμένης εξόρμησης στο Όλυμπο και έχουμε δει τι χρειάζεται και με ποια ακριβώς υλικά ώστε αυτά να μην είναι ούτε ανεπαρκή αλλά ούτε και υπερβολικά με αποτέλεσμα να ανεβάζουν το κόστος των υλικών. Έτσι σας δίνεται η δυνατότητα να αποκτήσετε εξοπλισμό με ειδική έκπτωση στο κόστος και καθόλου στην ποιότητα, κατάλληλο και για άλλες εποχές όπως αρχές άνοιξης και αρχές χειμώνα ανοίγοντας έτσι το φάσμα των εξορμήσεων σας ακόμα πιο πολύ. 

Γενικότερα καλό είναι για αγορές πεζοπορικών παπουτσιών και σακιδίου να πηγαίνετε στο κατάστημα να τα δοκιμάζετε. Ακόμα και τα σακίδια έχουν νούμερα. Όσον αφορά τις αγορές σας στην εταιρεία Alamein Outdoor καλό είναι να επισκεφτείτε το κατάστημα 


Εξοπλισμός

Αυτή την φορά θα δείτε από εμάς λίγο πιο σύνθετα αντικείμενα από τις άλλες φορές.  Θα προσπαθήσουμε να σας τα παρουσιάσουμε όσο πιο αναλυτικά και απλά γίνεται και φυσικά μπορείτε να μας καλέσετε για διευκρινίσεις. 

Ρουχισμός & Υπόδηση

1) Πεζοπορικά  μποτάκια (όχι αθλητικά όποιου τύπου)

2) 2 Ζευγάρια κάλτσες

3) Ισοθερμικό πάνω-κάτω

4) Παντελόνι πεζοπορίας ή βερμούδα (Τις βραδινές ώρες το παντελόνι είναι απαραίτητο). H θερμοκρασία στον Αποστολίδη φτάνει και στους 7C και σε συνδυασμό με αέρα η αίσθηση είναι ακόμα πιο χαμηλή.

5) Buff, σκούφο, γάντια

6) Fleece

7) Αδιάβροχο - Αντιανεμικό

Εδώ να πούμε πως ο συνδυασμός ενός χοντρού  fleece και ενός αδιάβροχου jacket  μας προκύπτει ένα καλό μπουφάν το οποίο καλύπτει για λίγο τις μικρές βόλτες γύρω από το καταφύγιο. Ιδανικά βέβαια καλό είναι να έχουμε και ένα μπουφάν τύπου vesta με μακρύ μανίκια. 

8) Μπουφάν τύπου vesta με μακρύ μανίκια. Έχουν μικρό βάρος και καταλαμβάνουν μικρό χώρο.

Λοιπός εξοπλισμός

1) Σακίδιο 30lt είναι οριακό, ένα σακίδιο 35lt maximum 40lt είναι ιδανικό.

2) Υπνόσακος: Σημείο άνεσης ύπνου ή Comfort  +3C εως -3C. Ένας καλοκαιρινός υπνόσακος δεν θα σας καλύψει στο επάνω καταφύγιο με αποτέλεσμα να μην κοιμηθείτε αρκετά και να νιώθετε κούραση την επόμενη ημέρα. Επίσης το βάρος και ο χώρος που καταλαμβάνει ενδεχομένως να μην είναι ιδανικός. (Προτείνεται) 

Τα καταφύγια διαθέτουν μαξιλάρια και κουβέρτες, οπότε κάποιος μπορεί να μην πάρει υπνόσακο. Στην περίπτωση αυτή θα χρειαστεί 2 σεντόνια.

3) Μαξιλαροθήκη

4) Προσωπικό Φαρμακείο

5) Φακό κεφαλής

6) Φορτιστή κινητού

7) Μπατόν

Για την υγιεινή σας

Τα καταφύγια ΔΕΝ διαθέτουν ντους ούτε ζεστό νερό.

1) Μωρομάντηλα

2) Οδοντόκρεμα και βούρτσα

Το νερό λόγω εποχής θα είναι για την κάθε διαδρομή το λιγότερο 1,5 λίτρο, καλό είναι να έχουμε και ηλεκτρολύτες. Η ποσότητα του 1,5lt για κάποιους μπορεί να μην είναι αρκετή, οπότε θα πάρουν περισσότερο.

Όσοι βάλουν στόχο να ανέβουν στον Όλυμπο και στερούνται από εξοπλισμό καλό είναι να δηλώσουν συμμετοχή όσο πιο νωρίς μπορούν. Έτσι ώστε να αρχίσουν να εξοπλίζονται και να κανονίζει το κατάστημα να έχει διαθεσιμότητα. Όσοι θα θέλουν να ψωνίσουν θα τους αποστέλλεται ονομαστική κάρτα έκπτωσης.  

Για επικοινωνία στο κατάστημα Alamein Outdoor πατήστε ΕΔΩ

-------------
Πληροφορίες για
-Επίπεδο βαθμό δυσκολίας
-Οργάνωση του φαρμακείου
-Εξοπλισμό &
-Για τους όρους συμμετοχής
Πατήστε το λινκ: ΕΔΩ
-----------------
Tο κόστος συμμετοχής είναι 175€\άτομο 

Αναλυτικά στις παραπάνω τιμές προσφέρεται:
*Η μεταφορά μας (λεωφορείο, καύσιμα, διόδια)
**Ο οδηγός λεωφορείου, η διαμονή και η σίτισή του.

***Δύο νύχτες στα καταφύγια
****Συνοδοί των δραστηριοτήτων περιπέτειας.
*****Ώρες-χρόνος για τον προγραμματισμό της εξόρμησης.
--------------

Η ανάβαση στον Όλυμπο θα γίνει αυστηρά με group 20 ατόμων, γι' αυτό και θα γίνει και 2η εξόρμηση μια εβδομάδα μετά.

Δηλώσεις συμμετοχής έως 28 Ιουλίου.

1ο Group 2-4 Σεπτεμβρίου 

Η φόρμα συμμετοχής συμπληρώνεται μόνο για τη σίγουρη συμμετοχή σας στη δραστηριότητα περιπέτειας.
Για να δηλώσετε συμμετοχή στο 1ο GROUP συμπληρώστε την φόρμα συμμετοχής που θα βρείτε ΕΔΩ.
Τηλ. Επικοινωνίας 6977 423 738 Ηλιάδης Τάσος

Σημεία επιβίβασης και Ώρες αναχώρησης
Συνάντηση 06:15 Στο Μουσείο στου ΦΙΞ ακριβώς, επί της Συγγρού στο ρεύμα προς κέντρο.
1)Εθν. Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης(ΦΙΞ) 6:30
2)Παναγίτσα στο Περιστέρι 6:45 κατεύθυνση προς Λαμία
3)Φιλαδέλφεια Στάση Renault 6:50
4)Γέφυρα Καλυφτάκη 6:55-Ακριβές Σημείο:
4)Σχηματάρι 07:25-Ακριβές Σημείο:  ΕΔΩ
5)Κάστρο 8:00
--------------

Ενώνουμε την Αθήνα με τους Δελφούς!
ΕΔΩ μπορείς να μάθεις για τη διαδρομή ή να γίνεις εθελοντής.