Λυπούμαστε, οι εγγραφές έχουν λήξει.

Δουλεύουμε στο μεγαλύτερο μονοπάτι της Αττικοβοιωτίας! Ενώνουμε τις κοινότητες!


  • Ημερομηνία: 9/12/2023 07:00 - 9/12/2023 20:00
  • Τοποθεσία Ευαγγελίστρια, Greece (Χάρτης)

Περιγραφή

Σας καλωσορίζουμε σε ένα από τα μεγαλύτερα εγχειρήματα στο κλάδο της πεζοπορίας!

Θα ήθελες να περπατήσεις με ασφάλεια για 8 συνεχόμενες ημέρες με σκοπό να φτάσεις στους Δελφούς από ένα ασφαλές με προδιαγραφές μονοπάτι μήκους 180 χιλιομέτρων?

Να δεις τις φυσικές ομορφιές που κρύβονται στη Στερεά? Να γνωρίσεις τους κατοίκους του κάθε χωριού ως ότου φτάσεις στους εντυπωσιακούς Δελφούς? 

Η εθελοντική ομάδα Delphi Way connecting communities έχει αναλάβει να δημιουργήσει μια πεζοπορική διαδρομή μεγάλης απόστασης εθελοντικά συνδέοντας παλιά μονοπάτια από τη Πάρνηθα μέχρι της παρυφές του Παρνασσού.

Ο σκοπός δημιουργίας αυτής της διαδρομής γίνεται για να δοθεί στα χωριά απ' όπου διέρχεται το μονοπάτι, μια δόση ζωντάνιας και ήπιας ανάπτυξης σε αυτά τα χωριά ακόμα και το χειμώνα μιας και όλη διαδρομή γεωγραφικά βρίσκεται σε ιδανικές περιοχές όπου ακόμα και το χειμώνα είναι εφικτό.

Παράδειγμα κάτι ανάλογο είναι η Λυκεία Οδός στη γειτονική Τουρκία, όπου εδώ και μια δεκαετία τη διασχίζουν πάνω από 10.000 άτομα το χρόνο απ' όλο το κόσμο. Φανταστείτε τι οικονομικές και κοινωνικές δυνατότητες μπορούν να αποκτήσουν τα χωριά.

Γι' αυτό σε χρειαζόμαστε να βάλεις το δικό σου λιθαράκι εσένα όπου περπατάς στη φύση, να βοηθήσεις να δημιουργηθεί μια αναγκαία υποδομή υπαίθριας δραστηριότητας αλλά και μοναδικής εμπειρίας την οποία θα μπορείς να απολαύσεις και εσύ όταν θα είναι έτοιμη. 

Σου δίνεται λοιπόν η ευκαιρία να βρεθείς στο πεδίο και να καθαρίσεις μαζί μας τμήμα της διαδρομής το οποίο βρίσκεται στη καρδιά του Ελικώνα. 


Τι θα κάνω?

Οι απαραίτητες κλαδευτικές ενέργειες θα έχουν ήδη γίνει, θα πρέπει να απομακρυνθούν τα κομμένα κλαδιά από το μονοπάτι και όπου χρειαστεί θα γίνει διαμόρφωση του μονοπατιού για να είναι πιο εμφανές. Οι υπεύθυνοι θα είναι φυσικά εκεί και θα σε καθοδηγήσουν.

Τι χρειάζεται να έχω μαζί μου?

Σκέψου πως κάνεις μια πεζοπορία, το μόνο που χρειάζεται είναι γάντια εργασίας κήπου και ένα ζευγάρι προστατευτικά πλαστικά γυαλιά. Αυτά καλό είναι να τα προμηθευτείς για να επιλέξεις σωστό νούμερο και να σε βολεύουν. Τα υπόλοιπα εργαλεία που χρειάζονται θα μας τα προμηθεύσει η ομάδα του Delphi Way.

Πως μπορώ να συμμετέχω και με ποιο τρόπο θα έρθω στο σημείο?

Η μετακίνηση των εθελοντών θα γίνει με πουλμαν 20 ατόμων, έτσι θα μπορέσουμε να πετύχουμε πιο ξεκούραστη εργασία αν είμαστε πολλοί αλλά και να αφήσουμε ένα πολύ καλό αποτέλεσμα. Για να δηλώσεις συμμετοχή θα πρέπει να συμπληρώσεις τη φόρμα συμμετοχής.

Υπάρχει κάποιο κόστος?

Το κόστος είναι στα 25€, από αυτό θα πληρωθεί το λεωφορείο αλλά και ένα μικρό μέρος θα διατεθεί για αγορά υλικών - εξοπλισμού που χρειάζεται για τη δημιουργία του μονοπατιού.

Σε περιμένουμε λοιπόν για μια δημιουργική ημέρα μέσα στη φύση.

Άφιξη λοιπόν στο Ζαγαρά (Ευαγγελίστρια) μετά από 2 ώρες περίπου, για να φτάσουμε στο σημείο εργασιών θα χρειαστεί να περπατήσουμε 1,5 ώρα περίπου. Η εργασία στο πεδίο θα διαρκέσει περίπου 4 ώρες. Επιστροφή στο χωριό και αναπλήρωση δυνάμεων σε ταβερνάκι.

Παρακαλούμε όπως δηλώσετε συμμετοχή εως τις 6 Δεκεμβρίου για να κάνουμε σωστή διαχείριση των εργαλείων.

 

Εξοπλισμός
Μποτάκι πεζοπορίας, προσωπικό φαρμακείο, αδιάβροχο-αντιανεμικό, μπατόν, το λιγότερο 1,5 λίτρο νερό, σνακ.

-------------
Πληροφορίες για
-Επίπεδο βαθμό δυσκολίας
-Οργάνωση του φαρμακείου
-Εξοπλισμό &
-Για τους όρους συμμετοχής
Πατήστε το λινκ: ΕΔΩ
-----------------

Σημείο συνάντησης 
Συνάντηση 6:45 Στο Μουσείο στου ΦΙΞ ακριβώς, επί της Συγγρού στο ρεύμα προς κέντρο.

Ώρες αναχώρησης
1) Εθν. Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης(ΦΙΞ) 7:00
2) Παναγίτσα στο Περιστέρι 7:15 κατεύθυνση προς Λαμία στην στάση της εκκλησίας
3) Φιλαδέλφεια Στάση Renault 7:20
4) Σχηματάρι 7:55-Ακριβές Σημείο:  ΕΔΩ

--------------

Η φόρμα συμμετοχής συμπληρώνεται μόνο για τη σίγουρη συμμετοχή σας στο εθελοντικό.
Για να δηλώσετε συμμετοχή συμπληρώστε την φόρμα συμμετοχής που θα βρείτε ΕΔΩ
Τηλ. Επικοινωνίας: 6977 423 738 Ηλιάδης Τάσος

--------------

Γίνε εθελοντής και γίνε μέρος του Delphi Way, το μονοπάτι που θα ενώνει την Αθήνα με τους Δελφούς...Πληροφορίες για το μονοπάτι: ΕΔΩ
Γίνε μέλος της ομάδας Delphi Way στο Facebook: ΕΔΩ