Λυπούμαστε, οι εγγραφές έχουν λήξει.

Εκπληκτική διάσχιση στις Άλπεις της Ελλάδας...Βαρδούσια!!! Απόγευμα Παρασκευής αναχωρούμε για το μνημείο της Γραμμένης Οξυάς,από εκεί θα ξεκινήσει και η μοναδική μας εμπειρία της διάσχισης των Βαρδουσίων και αργά το απόγευμα θα φτάσουμε στο καταφύγιο της Άμφισσας για να διανυκτερεύσουμε. Την επόμενη μέρα μετά το πρωινό μας θα ξεκινήσουμε για την Αρτοτίνα μέσω των Μουσουνιτσιώτικων λιβαδιών. Είναι μια πανέμορφη διαδρομή σε αλπική καταπράσινη ζώνη όπου πιθανόν την εποχή που θα πάμε οι κορφές γύρω μας θα είναι στολισμένες από το χιόνι του χειμώνα που μας άφησε δημιουργώντας ποταμάκια και επίσης θα δούμε τον ποταμό Εύηνο στα πάνω του αφού από εκεί ξεκινούν τα πρώτα νερά του.


  • Ημερομηνία: 30/5/2020 02:00 - 31/5/2020 23:30
  • Τοποθεσία Όλυμπος, Ελλάδα (Χάρτης)

Περιγραφή

Διάσχιση Βαρδουσίων...
Ημέρα 1η:
Απόσταση 20χλμ.,Υ.Δ:1450Μ,Ώρες Πορείας 9-10ώρες
Ξεκούραση και Διανυκτέρευση στο Καταφύγιο της Άμφισσας

Ημέρα 2η:
Πρωινό και αναχώρηση για Αρτοτίνα μέσω της Μουσουνιτσιώτικης Διασέλας και των Αρτοτινών Λιβαδιών.
Απόσταση 13χλμ.,Υ.Δ:1500Μ,Ώρες Πορείας 8 με 9ώρες

Τονίζουμε είναι αρκετά απαιτητικό διήμερο,το σακίδιο μας θα έχει το sleeping bag καθώς και 2η αλλαξιά ρούχων,οπότε θα έχουμε κάποιο βάρος επιπλέον για να βγει το διήμερο.


Πάντα 2ο ρουχισμό καθαρό για το όχημά μας
Η ομάδα στο Facebook που φτιάξαμε είναι αυστηρά κλειστή και αφορά μόνο όσους έχουν την ικανότητα να βγάλουν το 2ημερο.Μετά το πέρας της διάσχισης θα γίνει δημόσια για άλλες εξορμήσεις που θα κάνει η ομάδα.

ΑΛΛΑΓΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ

Η εξόρμηση θα γίνει με δικά μας οχήματα και όχι με πούλμαν.

Όσοι είναι από Αθήνα πρέπει να αναχωρήσουν για Αλίαρτο στης 19:30 το απόγευμα της Παρασκευής για να είναι 21:00 στην Αλίαρτο.

Από εκεί θα περάσουμε από Λιβαδειά γύρω στης 21:40 για να ενωθούμε με άλλους συνορειβάτες μας και επόμενη στάση στην Άμφισσα συνάντηση με τον καταφυγιά για να του δώσουμε sleeping bag και ότι δεν χρειαζόμαστε πριν το καταφύγιο.άφιξη στην Αρτοτίνα γύρω στης 12:00 με 1:00 τα ξημερώματα του Σαββάτου. Στην Αρτοτίνα θα στήσουμε σκηνές αλλά υπάρχει και ξενώνας με κόστος 40€ για όποιον δεν επιθυμεί να κοιμηθεί σε σκηνές.

Το Σαββάτο ξυπνάμε στης 7:30 το πρωί και αναχωρούμε με τα οχήματά μας για το Μνημείο της Γραμμένης Οξυάς με κατεύθυνση το καταφύγιο του ΕΟΣ Άμφισσας όπου και θα διανυκτερεύσουμε αφού πρώτα πάρουμε το δείπνο μας μπροστά στο τζάκι του καταφυγίου.

Την Κυριακή κατά της 7:30 σηκωνόμαστε για να πάρουμε πρωινό και να ξεκινήσουμε την πορεία μας για Αρτοτίνα όπου θα γευματίσουμε σε ταβέρνα.Αγροτικό θα μας μεταφέρει στα οχήματά μας για να επιστρέψουμε σπίτια μας.

Προσοχή θα πρέπει να δηλώσετε συμμετοχή εως την Πέμπη 28 Μαίου στης 12 το μεσημέρι αυστηρά.

Η κάθε προσθήκη και αφαίρεση ατόμου είναι θέμα γιατί προσπαθούμε να γεμίσουμε τα αυτοκίνητα και να μοιραστούν τα καύσιμα για μείωση κόστους.

ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ
Μποτάκια πεζοπορίας,αδιάβροχο,καπέλο,αντιλιακό,ισοθερμικά,προσωπικό φαρμακείο,sleeping bag,φακό κεφαλής,σκηνή,υπόστρωμα ή κουβέρτα,2η αλλαξιά ρούχων και κάλτσες σε πλαστική σακούλα,1,5 λίτρο νερό,μπατόν,σνακ(τοστ,ξηρούς καρπούς,αποξηραμένα σύκα,μπανάνα,παστέλι).
ΠΡΟΣΟΧΗ να έχουμε τα άκρως απαραίτητα για να χωρέσουμε στα αυτοκίνητα.

Το γκρουπ θα είναι μικρό εως 20 άτομα και έχουν μείνει ακόμα 7 θέσεις για να κλείσει.

Πληροφορίες κόστους και συντονισμού-συμμετοχή στο 6977 423 738 Τάσος Ηλιάδης

,Φόρμα Συμμετοχής ΕΔΩ